Forum www.doradcaenergetyczny.fora.pl Strona Główna www.doradcaenergetyczny.fora.pl
forum, praca doradca energetyczny, opinie, sprzedaż energii,Amber Energia, Energia dla Firm, Energetyczne Centrum,
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Energia dla Firm, opinie o Pracodawcy
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.doradcaenergetyczny.fora.pl Strona Główna -> ENERGIA DLA FIRM
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinol
Gość






PostWysłany: Sob 16:15, 05 Sty 2013    Temat postu: Energia dla Firm, opinie o Pracodawcy

Witam pracował już ktoś jako sprzedawca energii elektrycznej dla tej firmy?Ja właśnie będę rozpoczynał dla niej pracę i chciałbym żebyście
śię wypowiedzieli jak Wam idzie, jak jest z wypłatą prowizji itp.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ANTY
Gość






PostWysłany: Sob 19:05, 05 Sty 2013    Temat postu:

Pracujesz D2D tuptusiasz od firmy do firmy i akwirujesz, co do prowizji to zależy u którego dystrybutora pracujesz jak uczciwy to wypłaca jak nie to nie masz kasy. Z tego co wiem to sama EDF nie zatrudnia własnych sprzedawców
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chris
Gość






PostWysłany: Nie 12:02, 06 Sty 2013    Temat postu: energia dla firm fakty

Szanowny kolego !
Przepraszam , że to piszę , ale wszyscy ludzie w branży energetycznej na hasło Energia dla firm reagują machnięciem ręki. Ta firma ma duże zasługi w psuciu rynku sprzedaży energii i dalej robi to konsekwentnie. Miałem wątpliwą przyjemność ponad dwa lata temu przez dwa tygodnie pracować u autoryzowanego partnera EDF ( nazwa nieistotna , firma nie istnieje ). Już po tygodniu wiedziałem , że to lipa ( aby dostać podstawową należałoby w miesiącu podłączyć około 10 piekarni ) Jednym słowem kilku "chartów" przyniesie dwie , trzy umowy dowie się , że do targetu to jeszcze ho ho i odchodzi. Umowy zostają za friko. Nie wiem jak jest teraz , ale od tej firmy radziłbym trzymać się z daleka. Jeśli myślisz o sprzedawaniu energii to polecam np. Tauron , a konkretnie Mazowiecką Energię ( autoryzowany partner). Prowizje może nie powalają , ale są wypłacane bez problemu, a Tauron mimo wszystko ma całkiem niezłe oferty ( lepsze niż RWE). Jak coś więcej chcesz wiedzieć to się odezwij.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinol
Gość






PostWysłany: Nie 15:32, 06 Sty 2013    Temat postu:

no ale czy wiz może gdzie bożna w takim wypadku zachaczyć sie do Pracy z Tauronem, no i pytanie czy jest to umowa na prowizjach czy dają może jakąś podstawe nie ukrywam że wolał bym dostawać podstawe bo z tego co czytam to rynek jest już "spenetrowany" czy to prawda??? no i ile można zarobić dzisiaj na sprzedaży energii nie mając dośwadczenia jeszce w tej branzay??
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ja
Gość






PostWysłany: Nie 21:40, 06 Sty 2013    Temat postu:

oszuści pracowałem nie dali umowy i nie wypłacili należnej kasy, jak dzownisz na infolinie mniej z 50zł na koncie bo drogie połączenie jak .... ODRADZAM!!!!
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mazowsze
Gość






PostWysłany: Pon 0:55, 07 Sty 2013    Temat postu:

Zarobki ok, praca fajna, ciekawa, nie za biurkiem - dla aktywnych. Kadra w porządku, atmosfera też.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qrde
Gość






PostWysłany: Pon 3:18, 07 Sty 2013    Temat postu:

mi mówli, że podstawa 3.500 zł. + na benzynę + na koszty reperezentacyjne + itp., że może byćnawet do 10.000zl. z prowizją, narazie ściema - wymieniają tylkoco 2-3 miesiące na nowego przedstawiciela i tyle (piszę o Gdańsku - bezpośrednio EDF)), a w innych miastach jak??
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chris




Dołączył: 06 Sty 2013
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon 17:04, 07 Sty 2013    Temat postu:

Odpowiadam kinolowi

Doświadczenie zdobywa się w pracy w terenie , ale jak ktoś nie jest kontaktowy , szybki w analizie tego słyszy i wolno podejmuje decyzje to sobie nie poradzi. Masz dookoła kupę konkurencji , ceny taryf podobne , umowy tak takie same. Jeśli sam siebie dobrze nie sprzedasz to nie szukaj zajęcia w energii. Sam najlepiej się znasz.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
umut
Gość






PostWysłany: Czw 1:04, 10 Sty 2013    Temat postu:

Jak wygląda praca na stanowisku Doradca Biznesowy ds. sprzedaży energii segment małych i średnich przedsiębiorstw. Czy firma oferuje samochód służbowy(jeśli tak, to jaki? ), podstawę(jaką?)? Jak ogólnie wygląda praca na tym stanowisku ? Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chris




Dołączył: 06 Sty 2013
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw 10:39, 10 Sty 2013    Temat postu:

Odpowiedź na dla umuta !
Jeśli nie pracowałeś w branży to start będzie trudny. Jest kilka firm ,które mają podobne taryfy , handlowców ( lepszych lub gorszych ) jest od pyty.
Ja sam kiedy byłem w Tauronie , to miałem sytuację , że przede mną byli godzinę wcześniej ludzie z Enei i z Energi. Stawki dla klienta prawie identyczne. ( różnica wyniosła raptem 5 zł ). Samochodu nikt nie da, ale w Warszawie i tak poruszać się łatwiej komunikacją. Schody zaczynają się w terenie , tam bez samochodu nie ma szans. Niektóre firmy dają ryczałt na benzynę ( 500 zł ) , inne nic nie dają , twoja benzyna , twój problem. Co wynagrodzenia to nie należy wierzyć głupim tekstom " zarabiam 7-8 tys". Bajki. Prowizje są tak ustalone , że przy dużym zaangażowaniu ( kilkadziesiąt spotkań miesięcznie ) masz 5-8 umów. W zależności od wolumenu ( ilości MWh ) masz prowizję. Jeśli zarobisz 2 tyś na początek , to naprawdę jesteś dobry. W Amber Energii musisz podłączyć klientów na 300 MWh , żeby dostać podstawę ( około 1000 zł ) plus prowizje. W innych firmach jest tylko prowizja. Pamiętając o wydatkach na benzynę , oblicz sam ile zarobisz. Spróbować zawsze można , ale żeby nie było później rozczarowań


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simon
Gość






PostWysłany: Wto 3:23, 15 Sty 2013    Temat postu:

Mój Meneger z Energii dla Firm mówił że ludzie piszą lekko 10-20 umów, czy jest to w ogóle możliwe?? Ja staram się od miesiąca pozyckać 2-go klienta i nic, pierwszego napisałem sklep spozywczy mojej ciotki ale i tak mimo to łatwo jej nie było przekonać, Ludzie znają już EDF i obawiam się że niestty nie mają o nas dobrej opinni, wszystko przez te PROGNOZOWANE RACHUNKI, daje sobie jeszce miesiąc jak nic się nie ruszy to trzeba będzie szukac czegoś innego
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jonas




Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 3:21, 17 Sty 2013    Temat postu:

ENERGIA DLA FIRM = ENERGETYCZNE CENTRUM, jest to to samo,

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bartek
Gość






PostWysłany: Pon 11:14, 25 Mar 2013    Temat postu:

ENERGIA DLA FIRM i ENERGETYCZNE CENTRUM to sa ZUPELNIE oddzielne firmy. jonas najpierw cos sprawdz dokladnie zanim wypowiesz sie na forum Razz
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krzysiek
Gość






PostWysłany: Pon 11:53, 25 Mar 2013    Temat postu:

Bartek jedni pisza tak drudzy tak, skad ta pewnosc, ze nie sa jedna firma?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bartek
Gość






PostWysłany: Pon 12:18, 25 Mar 2013    Temat postu:

Po prostu czytalem tutaj i tam, Kiedys mialy wspolny kapital zakladowy, ale teraz calkowicie sie od siebie odzielily. Nawet w KRS widnieja oddzielnie.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.doradcaenergetyczny.fora.pl Strona Główna -> ENERGIA DLA FIRM Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin